Date: Sat, 28 Feb 2015 21:14:06 +0100
Subject: Billede af Jens Mathiesen Andersen, Hans og Ditlev taget i Iowa
From: ibDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
To: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Da jeg er ret interesseret i slægtsforskning løb mine tænder i vand da jeg fik fingrene i nogle gamle fotoalbums efter min nu afdøde svigermor. På mange af disse er der lige noteret et par navne under eller bagpå billedet, men oplysningerne er som regel meget sparsomme.  Et billede har længe drillet mig, for bagpå billedet står der:  Jens Mathiesen Andersen imellem Hans og Ditlev". 
 Men nu har jeg opdaget at i nederste højre hjørne står: Stanton, Jama.ia. Det var dette Stanton og ia der bragte mit ind på din hjemmeside og nu kunne jeg jo så læse historien om hvordan Jens, Hans og Ditlev tog til Iowa, og de har så besøgt fotografen i Stanton. 
Jeg har endnu ikke kunnet placere Jens Mathiesen Andersen i min samlevers slægtstræ, men det er klart at der må være en forbindelse siden billedet sidder blandt billeder af slægten fra Drengsted. Desuden tyder navnet Bundegaard Nielsen også på en forbindelse. 
Min samlevers oldeforældre var Peter Nielsen f. 30.07.1847 i Gesing, Skærbæk død 4.01.1923 i Drengsted gift med Marie Christine Nielsen, f. Bundegaard i Varming, Seem, Ribe den 21.06.1845 død 01.01.1932 i Drengsted. 
Jeg vedhæfter billedet af Hans, Jens og Ditlev fotograferet i Stanton, Iowa og du må frit bruge billedet hvis du har lyst.
Som et lille kuriosum og sidespring der ikke har noget med Drengsted at gøre, så kan jeg nævne at Marie havde en bror Jens Jacob Bundegaard som grundlagde Vejle Dampvæveri og denne Jens Jacob havde en søn Ejner Florentin Flach-Bundegaard som blev en stor fabrikant i København Og stiftede DIAF -dansk ingeniør og apparatfabrik. Deres bolig lille mølle på Christianshavn ejes nu af Nationalmuseet. Så selv om bedstefar/oldefar  kun var simpel skræddder i Roager, så kan man altså godt blive til noget stort.

--
Venlig hilsen
 
Ib Lykke Hansen
Østervænget
6623 Vorbasse
 
 
 

Den 10. marts 2016 kl. 09.11 skrev Jens Cassøe <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.>:

Hej Ib.

Sidder og dvæler lidt over, om jeg kan få flere oplysninger hæftet på denne skønne historie. Her tænker jeg bl.a. på, om der måske kunne foreligge oplysninger om, hvor de evt. boede i Drengsted. Problemet med at stedfæste beboere i Drengsted, som vi historisk ikke umiddelbart kan følge, er, at der først ved folketællingen i 1941 (den sidste i øvrigt) blev mtr.nr. anført.

Ved FT 1921 ses begge anført med arbejde ved landbruget. og FT 1925 viser Marie bo alene. Ingen af børnene ses anført. 

  1. Tedo

Ib Hansen

Fre 11-03-2016 21:51

Til: Dig

Hej igen

Jeg kom lige i tanker om at Hans Knudsen Nielsen måske også lå begravet på samme kirkegård, - og bingo.

Du får bare lige linket til gravstenen:

http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GSln=nielsen&GSiman=1&GScid=95960&GRid=101594390&

Den 11. marts 2016 kl. 21.36 skrev Ib Hansen <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.>:

Hej Tedo

Jeg har igen forsøgt at grave lidt videre, bl.a. har jeg prøvet om tingbøgerne kunne give et hint, men heller ikke her har jeg fundet noget. Jeg vedhæfter lige en PDF-fil med de fødsels- og dødsoplysninger som jeg har på Peter og Marie samt deres børn. De første 5 børn blev født i Nr. Vollum, og derefter må de så være flyttet til Drengsted omkring 1882/1883 for deres sidste 3 børn er født i Drengsted.

I billedalbummet hvor jeg fandt de to billeder som du allerede har fået, sidder også et billede af en ung mand i soldateruniform, hvor der bagpå blot står "Hans Nielsen". Billedet får du også sammen med denne mail. Jeg mener ikke der kan være tvivl om, at det er den samme Hans Nielsen som er til venstre på billedet at Hans, Jens og Ditlev. Og jeg kan bekræfte at Ditlev døde i Iowa, da han og hustruen ligger begravet på Riverside Cemetery Marshalltown, Marshall, Iowa. (billede af gravstenen vedhæftet)

Mange hilsner fra Ib og du er altid velkommen til at vende tilbage.

Ib Hansen

Fre 11-03-2016 22:53

Til: Dig

Nu hvor jeg er kommet i gang, så har jeg også fundet dette billede som ikke er ledsaget af nogen tekst i albummet. Men mon ikke det er Jens Mathiesen Andersen (uden kasket) der står på trinbrættet​? Og hvorfor skulle det sidde i albummet, hvis ikke en af de andre er fra Nielsen-familien?

Men her er jeg ude i gætterier....