Jess Günther
Fre 15-11-2019 11:40

Hej Tedo.
Hermed et gammelt foto af Birgits bedstefar, Jeppe Knudsen (f. 23/12/1989, død 04/02/1975 ). og hans første kone, Cecilie Marie f. Erichsen. Hun er født i Blans 12/05/1895, død på Tønder sygehus 07/04/1924, - død af tuberculose (i en kirkebog benævnt ‘brystsyge’). Mellem sig har de Henrik, f. 29/10/1914, - udfra billedet er han cirka eller godt 1 år, så billedet må være taget 1916 (måske til jul ?). 
Hilsen Birgit og Jess

Jess Günther
læge

Jens Cassøe
Fre 08-11-2019 20:21
Kære Birgit og Jess.
Det var da godt nok ærgeligt, men mon ikke der kunne være et billede af Jeppes 1. hustru.
Vel også interessant for siden og kunne gemmes på denne måde. Vi er jo interesseret
i alle familiebilleder med lidt historie. Jess, du må skam også komme på sammen med
Birgit. Det er givet flere billeder fra jeres bryllup, som kunne være interessant at dele
for efterkommere. Og måske jeres livshistorie og fritidsliv / camping mv. måske også interessant.
Indtil videre har der været 
Jeg er jo ganske optaget af Viborg Ny Bridgeklub, som  både kortansvarligt og underviser, og
har lidt bøvl med "konen", fordi hun ikke forstår, at bridge er vigtigere end så meget andet
tant og fjas.
Vi har i øvrigt fået et nyt medlem af klubben, som har været lærer i Broager, skole ? men slet 
ikke sønderjyde. Vi faldt ved tilfældighed i snak og han kom bl.a. med det sønderjyske ord
"sat", som  jeg helt havde glemt, men kendte godt betydningen. Ja, Birgit ved nok hvad det betyder, 
og du også Jess????
vh. Tedo

(Birgit er barnebarn af Jeppe Knudsen)

Jess Günther
Man 04-11-2019 08:15 (har jeg modtaget denne mail)
Hej Tedo.
En korrektion + supplement til ‘Egnshistorier’ - ‘Krigshistorier' vedrørende Steffen Johannsen Knudsenen, - bror til Jeppe Knudsen (efter krigsdeltagelse tømrermester på Krogen 5, Drengsted) og bror til Carl Knudsen (efter krigsdeltagelse og ret svære følger af granatsplinter i hovedet, - senere murermester i Avnbøl).  Steffen døde ikke i England selv om det fremgår af mindetavlen i Døstrup Kirke og i mindelunden i Aarhus. Det er formentlig en misforståelse opstået da Røde Kors formidler besked om dødsfaldet fra de engelske tropper. Ifølge det tyske ‘Kriegsgefangede’- register registreres han som krigsfange 1/2-1917. I de engelske registre anføres han død d. 5/2-1917. Registreres indbragt af ‘Field Ambulance’ som ‘gassed’ (samtidigt med et andet tysk gas-offer). I de tyske registre er han da ‘Gefreiter’ (underkorporal), - i det engelske ‘krankenträger’ (bar Røde Kors armbind). Begravet ved Englebelmer vest for Metz 9/2-1917.  Ses iøvrigt i den engelske registrering tidligere at have været i det i Sønderjylland kendte Füsilier-Regiment Königin nr. 86, - et regiment med usædvanligt mange sønderjyske soldater. For et par år siden udkom i Historisk Samfunds régi bogen ‘Den sorte dag ved Moulin-sous-Touvent' om kompagniets skæbne ved et overraskende fransk angreb d. 6/6-1915, - 106 sønderjyder faldt den dag. Én af Birgits morfars (Frederik Mikkelsen, Borg) brødre, Martin Mikkelsen, faldt ved dette angreb. Ses på mindestenen på Brede Kirkegård.
Igen stor ros for dit arbejde med siden.
Hilsen fra Birgit og Jess

Jess Günther
læge
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.