Udskriv

 

 

 

Hjemmeslagter og kreaturhandler Ole Olesen var ret en kendt person i Drengsted, og i al den tid jeg kan huske, boede han til leje i aftægtshuset Drengstedvej 7, som tilhørte mine forældre Grethe og Rikard Hansen.

Slægtsforskning viser, at Ole blev født i Nørre Vollum i Brede sogn. På et tidspunkt i perioden 1894 - 1904, mens Ole var dreng, flyttede familien til Drengsted. Nogen adresse på hjemmet i Drengsted, har vi ikke kunnet finde, men Alexander Dixen har oplyst under interview den 30-3-2014, at Oles bardomshjem var beliggende ca. midt imellem Carsten Aablings og Mathiesen Andersens ejendomme.

Hjemmet nedbrændte om dagen - måske omking 1942. Branden kunne tydeligt ses fra skolen (Drengstedvej 6), da gymnastiksalen på det tidspunkt endnu ikke var opført. Derfor var der frit udsyn ned mod byen og eleverne fik lov til at iagttage branden. Det har nok været noget af en usædvanlig oplevelse i dette lille samfund.

Ole fik dog nogen bøvl med forsikringsselskabet, fortalte Alexander, for man ville ikke udbetale med mindre genopbygning blev foretaget. Det var Ole ikke så interesseret i, men han fik løst problemet ved at bygge noget i retning af et skur lidt længere inde på grunden - og så fik han pengene.

 

 


"Sander" har i sin fortælling om Drengsted bl.a. omtalt, at Ole Olsens ejendom "nea i æ by" kunne ses brænde fra skolen. Siden har jeg søgt forskellige muligheder for at finde denne ejendom, da Ole ifølge samme fortælling havde forsikringsmæssige problemer, da han ikke ville genopføre ejendommen. 

Jeg har ledt og ledt efter denne ejendommens beliggenhed og gåden er måske løst ved, at jeg har fundet et kort over Drengsted på Geodatostyrelsens hjemmeside - dateret til 1877-1920. 

Disse oplysninger stemmer godt overens med Sanders fortælling om, at de kunne se Ole’s ejendom brænde fra skolen.

Videre har Henry Mathiesen Andersen i dag (05-12-2015) oplyst, at Oles ejendom var beliggende mellem hans barndomshjem og Carsten Aabling. Han var da kun 3-4 år og husker kun et skur.

 

 

 

 


 

Klik på  Link og se nye billeder, fængselsdom og mindeord modtaget 19-10-2017 fra Johan Larsen, Frederiksberg, -  med forklaring om indholdet.

  

 

 


 

Gravsten Døstrup Kirkegaaard.
olsen ole gravsten

DMC Firewall is a Joomla Security extension!